ALLERGI & MASCARA

IDUN Minerals har mascaror med fyra olika effektvarianter: volymgivande, förlängande, böjande och vattenfast. Tack vare våra högrenade mineralpigment ger alla våra mascaror intensiv färg till dina fransar samtidigt som utvalda ingredienser vårdar, stärker och skyddar fransarna och är lämpliga även för dem med känsliga ögon.ALLERGITESTADE MASCAROR

Ögat är extra känsligt och sårbart för både allergener och infektioner, och därför ställer vi höga krav på smink som används på fransar och lock. Det är viktigt att de produkter som vi använder nära ögat är rena och förblir fria från mikroorganismer trots daglig användning och förvaring i en varm, och oftast fuktig, miljö. IDUN Minerals alla mascaror är oftalmologiskt testade (en oftalmolog är en läkare med specialkompetens inom ögonsjukdomar) och du kan känna dig trygg i att använda våra mascaror, då varenda mascara är allergitestad. Dessutom är mascarorna fria från ämnen såsom nickel och parabener, ingredienser som annars är ett relativt vanligt förekommande i mascara men som kan ge upphov till allergi.

Eftersom våra mascaror innehåller flytande ingredienser kräver de konserveringsmedel, för att inte det ska bildas bakterier. Man kan vara allergisk mot vissa konserveringsmedel, varför vi har valt olika konserveringsmedel för olika sorters mascara, detta för att man åtminstone ska tåla en av våra mascaror.

Drift & produktion Wikinggruppen