SMINKALLERGI


Allergi är en överkänslighetsreaktion som sker när kroppen reagerar på ett ämnen som för de flesta människor är ofarligt. Kroppens största organ, huden, samt ögonen är speciellt känsliga för allergener och infektioner, varför man bör ställa extra högt krav på sminkprodukter närmast dessa kroppsdelar.

Vid en allergisk reaktion vill man lindra besvären och använda snälla produkter på hyn utan ämnen som kan irritera eller framkalla allergi. Exempel på ämnen som ofta framkallar allergiska utslag är nickel, krom, parfymämnen och vissa konserveringsämnen. Därför har vi på IDUN Minerals helt valt bort nickel, krom och parfymämnen i våra produkter. I de produkter som kräver konserveringsmedel (såsom mascaror) har vi valt olika konserveringsmedel för olika sorters mascara, detta för att man åtminstone ska tåla en av våra mascaror.ALLERGIVÄNLIGT SMINK

Basprodukterna består till 100% av högrenade mineraler vilket är anpassat för känslig hy. Mineralerna är renade från nickel, krom och mikroorganismer. De innehåller varken talk, olja, silikon, parfym, vismut eller konserveringsmedel (som till exempel parabener) – ämnen som kan orsaka klåda, utslag och allergiska reaktioner. Produkterna är även oorganiska och vattenfria vilket förhindrar bakteriebildning och fungerar därför bra som smink för allergiker.

IDUN Minerals puderfoundation är allergivänlligt smink och den enda sminkprodukten på marknaden som är rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet. Lär mer om vad vårt smink innehåller här.

Astma & Allergiförbundet - Logo

 IDUN Minerals produkter är lite renare, helt enkelt!


 

Drift & produktion Wikinggruppen