Rita Kelati Yohannes i IDUN Minerals makeup

”Det har varit svårt att finna anpassad makeup när man har mörk hudton och problemhy – ända till jag fann IDUN Minerals”

 
Rita Kelati Yohannes är 26 år, har en kandidatexamen i nationalekonomi och arbetar som handläggare. Rita har tacklats med sin problemhy i flera år. Problemhyn som är eksembenägen tillsammans med Ritas mörka hudton har gjort att hon använt smink för mörk hudton, men som inte har varit anpassad för problemhy, något som har förvärrat Ritas hy. Detta har gjort att Rita undvikit smink i perioder.
 
Undvikit smink
"Jag har nästan undvikit smink sedan i vintras, bara tagit en paus för jag har känt att det här går inte. Jag kan ju inte få utslag varje gång som jag ska ha på mig smink. Så jag har låtit huden andas mer eller mindre, och bara låtit den vara."
Rita upplever att just på den svenska marknaden är det svårt att hitta ansiktprodukter för mörk hudton.
"I England och USA finns ett mycket större utbud för mörka hudtoner, så det går att beställa därifrån men det är inte optimalt att beställa foundations över internet, eftersom det är så viktigt att få den rätta nyansen.  Det går i princip bara om man redan vet vilken nyans och märke som passar en. Därför är jag så glad att IDUN Minerals kan erbjuda makeup för känslig hy och för en hudton som min."
Inga allergiproblem längre
Efter hon börjat använda ansiktsprodukter (flytande foundation, puderfoundation samt concealer och fixerande puder) från IDUN Minerals reagerar inte Ritas hy längre på sminket.
 
"Det har gått hur bra som helst och jag har inte reagerat på produkterna. Inte som förut när jag fick utslag och eksem som kliar. Huden är lugnare och sminket lägger sig bra och gör att det ser naturligt ut, något jag gillar. Ibland glömmer jag bort att jag har smink i ansiktet eftersom det inte är kladdigt eller obehagligt utan känns väldigt lätt på huden."
 
Rita säger även att hon kan rekommendera IDUN Minerals till sina vänner.
"Jag kan rekommendera IDUN Minerals till alla mina vänner och till min syster. Just eftersom alla har problem med sin hy på ett eller annat sätt, men ändå fortsätter med sina produkter trots att de gör det värre för hyn i brist på andra nyanser. Men nu finns ju IDUN Minerals med utökade produkter för känslig hy!"

 

 
Du finner våra produkter i alla nyanser här.
Läs mer om hur du finner just din foundationnyans här.

 

 

Drift & produktion Wikinggruppen