Clean Beauty

Vad betyder egentligen den senaste trenden Clean Beauty

Clean Beauty är den skönhet du vill ha, minus ingredienserna du vill exkludera. Det är innovativa produkter med formulas fyllda med effektiva ingredienser som ger bra resultat. Vi på IDUN Minerals har uteslutit beprövade eller misstänkta giftiga ingredienser och inkluderar ingredienser som är etiskt framställda och som är gjorda med människan, naturen och djuret i åtanke. Med få och enbart nödvändiga ingredienser som har bevisad effekt skiljer vi oss från andra skönhetsmärken genom att avstå från ingredienser som kan orsaka allergiska reaktioner och oönskade effekter på miljön.

Vi har listat några produkter som gör både dig och planeten vackrare:

1. 

Våra puderfoundations består endast av de fyra högrenade mineralerna titanium, zink, mica och järn. Till skillnad från många andra mineralmärken har vi valt att undvika vismut (även benämnt som bismuth), eftersom det är ett mineral som tenderar att irritera hyn och som skapar klåda när huden utsätts för värme. Därför är våra produkter särskilt lämpliga för personer med känslig hud.

2. 

Välj veganskt! Våra hårprodukter innehåller hydrolyserat ärtprotein, vilket är ett vegansk alternativ till animaliskt protein, som generellt annars används i hårprodukter. Ärtproteinet innehåller essentiella aminosyror som binder in i håret och ger mer volym och fukt för mjukare och mer följsamt hår.

3. 

Vår ansiktsmask och våra ansiktsbehandlande produkter har inte enbart bra innehåll, utan även förpackningar som är återvinningsbara och gjorda av grön PE, som är en källa till förnyelsebart råmaterial.

 

Vad snäll mot dig själv, djuren och naturen - välj IDUN Minerals

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion Wikinggruppen