Miljön I Första Hand

På IDUN Minerals är mottot enkelt: ”Simply Pure and Clean”.

Vi vill erbjuda ren och effektiv skönhet som har en så liten påverkan

på miljön som möjligt. För oss är detta ett långsiktigt arbete som

genomsyrar alla delar av vår organisation, allt från återvinning på

kontoret till våra leverantörers fossilbränslefria transporter.

 

Vårt syfte inom hållbarhetsarbetet är att ta ansvar och vara ett föredöme inom kosmetikaindustrin genom att erbjuda kvalitativa, rena samt skonsamma produkter. Våra produkter ska finnas till för alla hudtyper och hudtoner samt att vi ska kunna använda vår kunskap och expertis till att göra gott och alltid sträva efter att göra bättre för miljön.

För att minska vårt avtryck på planeten och möjliggöra en hållbar utveckling krävs det en del omställningar. Vi ser en möjlighet i att påverka och inspirera våra kunder till bättre och mer hållbara val genom att erbjuda ett mer hållbart sortiment. Detta belyser därför även frågor som transporter samt minskning av plast och andra material i hela värdekedjan.

Vi har identifierat att transporter står för en stor del av vår klimatpåverkan och därför arbetar vi aktivt med att optimera transporterna för att minska antalet av dessa, välja gröna drivmedel samt välja digitala mötesformer istället för arbetsresor. Vi har därför som företagsmål att minska andelen transporter totalt samt öka användandet av fossilbränslefria transporter, även för leveranser från vår e-handel.

 

Just plaster och många andra material är svåra att återvinna, vilket innebär ett stort problem för hav och land. Därför jobbar vi aktivt för att förbättra våra förpackningar genom att minska mängden material som används och endast använda återvinningsbart material för att kunna ha ett helt återvinningsbart sortiment. En av de förändringar som har skett är lansering av vår puderfoundation i ny förpackning. Denna förpackning är nu återvinningsbara samt innebär en minskning av plast på 60 % samt minskning av koldioxidutsläpp från transport med ca 40 %. Den nya runda formen är även något våra kunder har önskat och innebär enklare förvaring.

 

Vid alla nya produktlanseringar arbetar vi för att göra bättre materialval när det kommer till förpackningar samt även att ha återvinning och användning i åtanke under hela designprocessen. För vår nya lansering av hudvård förra hösten valde vi därför att använda oss av tuber gjorda av sockerrörsbaserad PE, som är en förnyelsebar råvarukälla. Detta arbete inkluderar även att fasa ut och minska mängden material som används i vårt nuvarande sortiment, både för produkter och förpackningar.

 

Eftersom vi på IDUN Minerals tror på alla varelsers lika värde har vi jobbat aktivt med att avveckla användningen av animaliska ingredienser i våra produkter under de senaste åren, så som bivax. Innehållet i produkterna har bytts ut successivt och vi har som mål att äntligen ha ett helt veganskt sortiment innan slutet av år 2020.

 

Vi hoppas att ni vill följa med på vår resa mot ett ännu mer hållbart IDUN Minerals.

-----

Eftersom alla kan göra något för en mer hållbar värld så delar vi med oss av våra bästa tips på hur du som privatperson kan hjälpa till.

 

ÅTERANVÄND

Vissa förpackningar kan användas till annat än vad de egentligen producerades till! T ex kan våra pappersbehållare till hudvården agera som ett borstställ i badrumsskåpet eller som förvaring till hårsnoddar och spännen.

 

ÅTERVINN

Återvinn allt som kan återvinnas. Här hittar du en utförlig guide till hur du bäst återvinner våra produkter. Generellt sätt är det bra att tänka på att separera förpackningen i sina olika delar då de kan bestå av olika material, så som plast, glas eller papper.

 

1 kommentar

MH2 månad sedan
Hej! Anvönder ni PFAS ( högfluorerande ämnen) i era produkter?
Drift & produktion Wikinggruppen