Hur Man Rengör Sminkborstar

Hur ofta rengör du dina sminkborstar? Man bör göra rent dem oftare än vad du tror.

Sminkborstar är det essentiella i en sminkrutin. För att få till ett slikesfint resultat utan uppkomst av utslag eller finnar behöver man se till att hålla de magiska verktygen rena. 

För att motverka att bakterier byggs upp och frodas bör concealer- och flytande foundationborstar/sminksvampar rengöras åtminstone en gång i veckan. Eftersom dessa borstar används i ansiktet gäller devisen; ju renare, desto bättre. Sminkborstar som används runt ögonområdet bör rengöras varannan vecka, medan resten av borstarna räcker att rengöras en gång i månaden, såsom kabukiborsten som används till puderfoundation. Detta tack vare att puderfoundations ingredienser är så pass rena och enbart innehåller fyra högrenade mineraler och ingen vätska, vilket betyder att inga bakterier kan växa och frodas däri.

Om du exempelvis vill använda dig av samma ögonskuggsborste till två olika ögonskuggor är Borstrengöraren perfekt. Man sprayar en mängd borstrengöring på ett papper och sedan sveper man runt borsten i cirklar - färgen försvinner genast och borsten är redo att användas på en gång. 

Om du vill djuprengöra dina borstar (för att få bort bakterier), har vi gjort det jättesmidigt för dig; allt som behövs är enbart tvål, ljummet vatten och en Brush cleansing tool. Placera tvål på rengöringsäpplet och använd cirkulära rörelser på borsten under rinnande ljummet vatten tills dess att sminket är borta och borsten är ren!

Efter rengöringen måste borstarna torka och då är det mycket viktigt att du lägger borstarna platta på en handduk för att torka. Annars kan borstarna få en konstig form, eller så kan det droppande vattnet orsaka skador på borstarna.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion Wikinggruppen