Skapa Ditt Egna Hemma-SPA

Vardagens alla måsten och åtaganden kan göra att man stressar upp sig och då är det viktigt att stanna upp och pausa.  För att få en riktig SPA-upplevelse är det inte nödvändigt att åka långt bort och spendera mycket. Med små, enkla knep kan du få till en riktig SPA-upplevelse - hemma!

 

1. Kom i stämning

Tänd ljus (med eller utan doft) och sätt på stämningsfull musik för att komma ner i varv och i en perfekt stämningen där hela du slappnar av. 

 

2. Rengör på djupet

Ansiktet utsätts dagligen för yttre stress från avgaser och smuts. Ta tillfället i akt och rengör ansiktet på djupet. Dels för att motverka att porer täpps till och pormaskar bildas, men också för att ansiktet får ett helt nytt glow med nya hudceller! Det finns två sätt att göra det på; antingen kemiskt eller mekaniskt. En kemisk enzympeeling rekommenderas för den allra känsligaste hyn. Vår Gentle Face Peeling består av milda syror från bl.a. äpple som avlägsnar döda hudceller och bevarar huden mjuk och slät. Om du har en mer tålig och oljig hy rekommenderar vi en mekanisk skrubb. Vår Smoothing Face Scrub är en exfolierande peeling med korn från naturlig kiselsten som avlägsnar döda hudceller samt  glycerin, PCA och mineraler som boostar och bevarar nödvändig fukt i hyn. 

3. Ge intensiv återfuktning

Efter rengöring är det A & O att återfukta, annars tenderar hyn att bli stram, ömtålig och lättirriterad. Det kan också klia. En intensiv fuktgivande ansiktsmask som innehåller bra ingredienser är att rekommendera. Moisturizing Face Mask är en återfuktande och vårdande ansiktsmask, speciellt utvecklad för extra torr och känslig hy, varför ansiktsmasken består av stärkande rapsolja och lugnande & vårdande olja från havre. Moisturizing Face Mask är även berikad med intensivt mjukgörande shea- och kakaosmör samt Niacinamide som skyddar och stärker huden samtidigt som panthenol lugnar och hjälper huden att återhämta sig. Låt masken sitta på under natten och ta bort eventuella rester på morgonen. För att ge en ännu mer intensiv fuktboost kan du droppa i några droppar oljeserum i ansiktsmasken. Oil Serum är intensivt fuktgivande och består av stärkande, närande och lugnande oljor från raps, havre, oliv & shea.

4. Ge extra kärlek till läpparna

Nej tack till nariga läppar. För att råda bot på torra läppar måste vi först skrubba bort döda hudceller, det kan antingen göras genom en hemmagjord skrubb gjord på socker och honung eller genom en Muslin Cloth som skonsamt rengör läpparna. Applicera därefter ett läppbalsam med mjukgörande och vårdande egenskaper som ger mjuka och återfuktade läppar.

 

5. Lyxig manikyr & pedikyr

Pricken över i:et för att känna sig extra SPA:ig är att få fina välmanikyrerade naglar. Efter ett hett fotbad är det dags att behandla naglarna med nagelolja. Därefter fila och forma dem efter tycke och smak. Glöm ej att använda ett underlack, färgat nagellack och topplack för en extra lång hållbarhet och för att göra dem extra glossiga!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion Wikinggruppen