5 Tips För Ett Vackert & Friskt Hårsvall!

Är du trött på livlöst hår? Genom en riktig hårvårdsrutin får, och behåller du, ett friskt och skinande hårsvall!

 

1. Tvättning

Det är väldigt viktigt att använda rätt temperatur på vattnet vid tvättning av håret. Varmt vatten torkar nämligen ut håret, och kan skada det på samma sätt som värmeverktyg gör, vilket resulterar i ett torrt hår med kluvna hårtoppar. Ett kallt eller ljummet vatten är därför att föredra. Tvätta alltid håret två gånger; den första tvättningen går nämligen ut på att få bort smutsen medan den andra tvättningen ser till att håret blir rent! Det är även i den andra tvättningen som alla vitaminer och mineraler tas upp av håret.

2. Djup återfuktning

Ett torrt hår är ett skört hår, som lätt bryts av och orsakar kluvna hårtoppar. För att håret ska vara friskt och fräscht måste håret få djup återfuktning som tränger ända in och stannar kvar. En hårinpackning gör sig bäst en gång i veckan och läggs i håret efter schampo och innan balsam. Detta eftersom ett schampo öppnar upp hårstrået och gör det mottagligt för alla viktiga ämnen och ingredienser, då är det perfekt att applicera en hårinpackning som verkar djuprengörande. IDUN Minerals Hair Mask innehåller välgörande ingredienser såsom äppelsyra, ärtprotein och sheaolja som hjälper håret att reparera, återställa och ge extra vård till skadat hår. Som avslut bör du applicera ett balsam, eftersom det stänger hårstrået igen och gör så att alla välgörande ingredienser stannar i håret och gör det friskt.

3. Ren hårborste

Se till att hålla din hårborste ren från smuts och oljor genom att tvätta din hårborste med ett milt schampo.

 

4. Skydda håret

Värme sliter på håret, så självtork är alltid att föredra. Om du mot all förmodan vill föna ditt hår bör du se till att använda ett skydd. IDUN Minerals Leave-in Treatment appliceras i fuktigt hår och innehåller skyddande ämnen som motverkar skador på håret vid föning och kluvna hårtoppar. Det bidrar även med glans och extra stadga, samt gör håret mjukt, lent och följsamt.

 

5. Boosta håret

På samma sätt som du bryr dig om vad du stoppar i dig, är det betydelsefullt att ge sitt hår en boost av viktiga ingredienser som gör att håret håller sig friskt. Vitaminer och mineraler gör under för ditt hår och ser till att håret stärks och motverkar hårfollikelns åldrande samt ger vitalitet och ny livfullhet till håret. IDUN Minerals schampo och balsam innehåller, förutom viktiga vitaminer och mineraler, även äppelsyra (AHA) som bidrar med fukt, rengöring, vård och rätt pH. Vatten innehåller nämligen inte samma pH-värde som håret, vilket gör att hårbalansen rubbas och blir torrt och slitningar uppstår. Ett rätt pH-värde (4,5 - 5,5) i hårvårdsprodukter är därför att föredra. Dessutom innehåller IDUN Minerals schampo och balsam ett ärtprotein som innehåller essentiella aminosyror som binder in håret och ger ökad volym, fukt, samt gör håret mer mjukt och följsamt.

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion Wikinggruppen