Good Is The New Cool

IDUN Minerals vill uppmärksamma och uppmuntra personer som gör skillnad i vardagen. Nu vill vi lyfta fram de som gör något extraordinärt i det dolda! 

Med hashtagen #goodisthenewcool kan du också tagga en vardagshjälte som gör det lilla extra som inte förväntas. Någon som alltid ställer upp för andra! En fantastisk sjuksköterska, en underbar mamma, en modig brandman, läraren som alltid ställer upp för sina elever eller världens bästa vän? 

 

Look good, feel good, do good!

 

Sofia är månadens vardagshjälte! 

 

Sofia är 25 år och bor tillsammans med sin sambo och en Maine Coon katt i Örebro sedan 1 år tillbaka. Lika länge som Sofia har bott i Örebro har hon arbetat som sjuksköterska. Sofia är en glad person som tycker om att skratta och kunna göra andra glada! På fritiden gillar hon att träna på Örebro Crossfit, vara ute i naturen, upptäcka nya saker/platser, älskar att laga mat och baka och prova sig fram med nya recept.

 

Vad fick dig att välja sjuksköterskeyrket?

-     Jag sökte sjuksköterskeyrket utan att veta om jag verkligen ville bli det. Vad som fick mig att söka ändå vet jag faktiskt inte. Pappa är ambulanssjuksköterska och mamma är undersköterska, farfar har jobbat som ambulanssjukvårdare och min morbror jobbar också inom ambulansen så det kanske var att jag hörde att jag skulle passa som sjuksköterska och att jag själv var intresserad av hälsa som jag sökte. Jag hade även med mig de stöttande orden att "du kan alltid testa så kan du välja att sluta om det inte var något för dig". Och det var faktiskt inte förrän i termin 4 som jag förstod att det var sjuksköterska som jag ville bli och att yrket skulle passa mig!

 

Vad är det bästa med att arbeta inom vården?

-       Självklart att kunna hjälpa människor! På kirurgavdelningen kommer ett väldigt brett spann så det blir att hjälpa "små som svåra" fall. Jag är med och räddar liv och det är en ganska häftig känsla. Inom vården får du även träffa otroligt många och olika människor med olika bakgrund och personligheter, med sina berättelser. Det fina med att arbeta inom vården är att man får så mycket tillbaka.

 

Vad är den största utmaningen med att arbeta inom vården?

-      Den största utmaningen är nog tiden tyvärr. Det är nog ingen som har missat att det råder brist på både sjuksköterskor och undersköterskor och det är det absolut tråkigaste och jobbigaste att inte kunna få ge den tid som man hade velat ge till varje patient. För övrigt är icke svensk- och engelsktalande patienter svåra att ta hand om då kommunikationen brister, vilket dels är svårt för att du inte kan förklara vad du ska göra eller varför samt jobbigt med tanke på att patienten måste känna sig så utlämnad. 

 

Hur speglas dina personliga värderingar i ditt yrkesliv?

-       Värderingar som glädje, kamratskap, utmaning, ledarskap, empati, ansvar och att göra skillnad är bara några att nämna som jag uppnår i mitt yrkesliv.

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion Wikinggruppen