IDUN Minerals värnar om miljön

IDUN Minerals heart Miljö

 

För oss är det viktigt att ligga i framkant gällande rena ingredienser som är bra för både miljö, djur och hud. För att alla produkter ska eftersträva detta sker all produktutveckling i samråd med IDUN Minerals egna kemister och forskare. Med få och enbart nödvändiga ingredienser som har en bevisad effekt, särskiljer vi oss från andra skönhetsmärken genom att avstå från ingredienser som kan orsaka oönskade miljöeffekter.

 

Innehåll

Våra produkter innehåller ej PFAS eller andra skadliga ämnen. Högflourerade ämnen, PFAS, har länge varit ett omdiskuterat ämne. Detta på grund av att dessa tusentals kemikalier är svåra för naturen att bryta ned. Enligt Naturskyddsföreningen har det visat sig att PFAS har negativa effekter på reproduktion, immunsystem, lever samt misstänks vara cancerframkallande. IDUN Minerals policy har redan från start varit att utesluta de misstänkta skadliga ämnena, och att enbart använda få och bra ingredienser i produkterna. 

Förpackningar

Vi strävar efter att endast använda återvinningsbara förpackningar och vid lansering av nya produkter är detta i fokus.

Logistik

Vårt mål är att använda oss av bästa möjliga fraktalternativ för att minska vårt avtryck på planeten.

Engagemang

Vi samarbetar med Vi-Skogen som planterar träd på platser i världen där de behövs för att få frukt, ren luft och arbete. Frukten i sin tur ger hälsa, arbetstillfällen och livskraft. Varje produkt vi säljer bidrar till att fler träd kan planteras.

Vision

Vi på IDUN Minerals är väldigt måna om att det vi gör ska ha ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Detta präglar allt vi jobbar med och vi strävar efter att gynna miljön så mycket vi kan i val av ingredienser, förpackningar etc.

 

IDUN Minerals produkter ska vara lika skonsamma för hud, djur och natur

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion Wikinggruppen