Gör Dig Redo För Pollensäsong Med Tre Enkla Beautytips

Solen har smygit sig fram och det ser ut som att våren är här för att stanna! Med det följer luncher i solen, lek i parken, kaffe på uteserveringar... och pollensäsongen.

Symptom som att det kliar i ögonen, du är extra trött och rinnande snuva kan vara pollenallergi. För att tackla allergin finns medicin att ta - och för att underlätta vardagen finns det smarta sminkknep att ta till.

1. Mascara

Vi vill helst undvika att gå omkring med rinnande svarta ögon, varför en vattenfast mascara är att rekommendera. En vattenfast mascara ser till att mascaran håller sig på plats på ögonfransarna och inte trillar ner i ansiktet. IDUN Minerals mascaror är dessutom anpassade för extra känsliga ögon, vilket underlättar vid pollentider. 

2. Fixerande puder

När det rinner från både ögon och näsa riskerar det att förstöra ansiktsbasen. För att undvika detta kan man applicera ett fixerande puder som hjälper foundation att hålla sig på plats, samt är bra för touch ups under dagen.  

3. Concealer

Eftersom man lätt blir trött och hängig under pollensäsongen finns det en risk att man blir mörk under ögongen. För att få en piggare look kan man ljusa upp partiet under ögonen. Ett enkelt knep är att använda sig av en concealer anpassad för området under ögonen, gärna i en nyans ljusare än din foundation för en extra effekt!

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion Wikinggruppen