5- Free Formula

5-free formula är ett relativt nytt begrepp inom nagellackstillverkning. Du kanske inte har hört talas om det?
Vi ska göra vårt bästa för att förklara varför detta är så viktigt och varför vi är stolta över att vår formula är 5-free.

5-free innebär att nagellacket är bland det bästa på marknaden. Varför? För att fem hälsovådliga kemikalier, som vanligtvis kan förekomma i nagellack, har uteslutits. IDUN Minerals nagellack innehåller inte något av ämnena nedan.

  • Toluen är ett lösningsmedel med mycket stark doft. Inandning av detta är inte att rekommendera på grund av de skador som lösningsmedlet kan orsaka i form av bland annat illamående, yrsel och trötthet.
  • Dibutyl Phthalate (DBP) är en vanligt förekommande mjukgörare, ett ämne som används för att förändra egenskaperna hos plaster. Det finns flera typer av ftalater och DBP är en av dessa. Några ftalater misstänks vara så skadliga att de är förbjudna i alla leksaker och barnavårdsartiklar.
  • Formaldehyde är ett ämne med många användningsområden. Det kan ingå i lim i spånskivor, i kläder eller för att fixera färg. Ångorna kan utlösa astma och ämnet är även en känd cancerogen.
  • Formaldehyd resin är ett derivat från formaldehyd och används ofta till ytbehandling eller som lim. Det är inte lika farligt som formaldehyd men kan orsaka allergi.
  • Kamfer är ett ämne som orsakar gul färg och tar bort näring från dina naglar.


 

Drift & produktion Wikinggruppen