Sminka Dig Efter Din Ögonfärg

Att framhäva sina ögon är något som de allra flesta vill göra. Antingen kan man markera dem med en statement eyeliner eller med långa volymösa fransar - eller genom att använda ögonskugga i kontrastfärger.

Kontrastfärger är två färger som är varandras raka motsatser, och om de kombineras upplevs färgerna som mer klara och framhävs mer.

 

 

Om du har blå ögon är varma färger något som du ska använda, då blå är en kall färg. Varma, gyllene färger såsom guld, brun och beige framhäver blå ögon ännu mer, och då passar paletten Brunkulla perfekt.

 

Om du har ögon som är bruna, vilket är en varm färg, bör du använda kalla toner som kontrastfärger. Grön, vit/rosa och grå är typiska färger som framhäver de bruna ögonen. Paletten Vitsippa passar perfekt för dig med bruna ögon.

 

Har du gröna ögon, är du unik då mindre än 2 % av världens befolkning har det. Blåa och rosa toner är kontrastfärger till grönt och därför passar paletten Norrlandssyren perfekt för att framhäva de gröna ögonen. Även rött är en sådan färg, så ett hett tips är att ha röda läppar!

 

9 kommentarer

M.D10 månad sedan
Hej! Ska ha en "gammel"rosa klänning med mörkblå kofta till på ett bröllop. Här grön/brun/gula ögon. Och har även köpt blåa örhängen o väska. Vill inte att det blir för mkt, men är van att bära mkt smink. Men undrar vilken skugga jag ska använda?
IDUN Minerals2 år sedan
Hej "Bajen"! Grå ögonfärg är väldigt ovanlig, och vi skulle rekommendera samma färgskala som om du hade haft blå ögon!
Bajen2 år sedan
Och grå ögon hur sminkar man för att framhäva dem bäst?
IDUN Minerals2 år sedan
Hej "Anna" :)

Med melerade ögon kan du plocka fram olika färger med hjälp av ögonskuggan. Med kalla ögonfärger blir ögonen mer bruna, och mer varma färger lite mer blå. Med lila/rosa toner drar ögonen åt det gröna hållet :)
IDUN Minerals2 år sedan
Hej "Frida W"!

Om du vill gå lite mer åt det bruna hållet skulle vi rekommendera paletten Lavendel - den har lite mer rosa toner i sig och passar därför gröna ögon :)
Anna2 år sedan
Och om man har melerade ögon? Kanske alla paletter passar? =)
Frida W2 år sedan
Någon mer palett än Norlandssyren som passar gröna ögon? Exempelvis brunkulla?
IDUN Minerals2 år sedan
Hej "Ögon"!

Grå ögonfärg är väldigt ovanlig, och vi skulle rekommendera samma färgskala som om du hade haft blå ögon!
Ögon2 år sedan
De som har grå ögon då? Ännu ovanligare!
Drift & produktion Wikinggruppen