Instagram Facebook Youtube Linkedin

Icke djurtestat smink

Vi får många frågor om IDUN Minerals produkter är testade på djur. Vissa undrar om det fortfarande finns djurtestade produkter? Och varför måste man göra djurtester? Vilka smink- och hudvårdsmärken testar inte på djur? Vi förstår att frågorna är många och vi är väldigt glada att så många av er bryr er om våra djur och att produkter ni köper inte ska vara djurtestat. Det går inte att se på en produkt om den är djurtestad eller inte, just därför är det viktigt att fråga. Vi på IDUN Minerals ägnar oss inte åt några typer av djurtester, utan har bara djurvänlig makeup och hudvård. Men eftersom så många av er har frågor kring detta tänkte vi att vi skulle berätta lite mer om varför vissa sminkmärken väljer att testa på djur.

Enligt den europeiska lagstiftningen är det inte tillåtet att testa varken slutprodukt eller ingredienser på djur. Däremot finns det vissa sminkmärken som säljer sina produkter i länder där det är det lag på att testa produkterna på djur (exempelvis Kina). Det innebär att om ett företag säljer sina produkter i en fysisk butik i Kina och inte har egen produktion inom landet, måste produkten testas på djur. Det är ett krav från landet att det ska utföras djurförsök för att produkterna ska få säljas i butikerna.

Precis som att Europa har en egen lagstiftning som är emot djurtester har vissa länder krav på att sminket måste testas på djur. Sen är det upp till företaget som säljer sminket att besluta om man vill utföra djurförsök eller ej.

Man kan alltid välja att inte sälja sina produkter till länder som kräver djurförsök och därmed slippa genomgå dessa.
Vi på IDUN Minerals säljer våra produkter online i Kina (ej i fysiska butiker). Det betyder att produkterna inte behöver registreras och därmed inte testas på djur. Vi ställer oss starkt emot alla typer av djurförsök och skulle aldrig tumma på det.

 

När du köper en produkt från IDUN Minerals kan du vara trygg med att produkten inte har testats på djur.

Vi älskar djur och vill värna om livet på vår planet!

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få det senaste från oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden samt se nyheter först av alla!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och 20% rabatt på ett köp.