Fri frakt över 299 :-

Få två gratis samples vid varje beställning

Fri frakt över 299 :-

Få två gratis samples vid varje beställning

Instagram Facebook Youtube Linkedin

Vad innehåller IDUN Minerals smink?

Simply Pure and Clean

Som en av Sveriges största leverantörer av skönhetsprodukter utvecklar vi rena produkter utan onödiga tillsatser. Vårt produktutvecklingsteam säkerställer att ingredienser fungerar i harmoni med huden och passar alla hudtyper, även den mest känsliga. Högrenade mineraler har vetenskapligt bevisats vara mycket effektiva, och med gedigen, svensk forskning bakom oss är vi engagerade i att utveckla ärliga och rena produkter utan kompromisser. Alla produkter från IDUN Minerals är fria från talk, cykliska silikoner, bismuth, PFAS samt parfym (med undantag för vissa hårvårdsprodukter som innehåller hypoallergen parfym) eftersom dessa ingredienser kan orsaka allergi, irritation och/eller förhindra att huden andas. Vi försöker även att undvika konserveringsmedel när det är möjligt för att minimera risken för irritation. Mineralernas renhet är också en mycket viktig faktor för att förhindra allergiska reaktioner. Det är därför vi har höga krav på kvaliteten på de mineraler som används i vår kosmetika. Mineralerna är högrenade från bland annat nickel och krom eftersom dessa metaller kan orsaka kontaktallergi och bör undvikas så mycket som möjligt. Vår puderfoundation består av 100% högrenade mineraler, är oorganisk samt innehåller inget vatten, vilket förhindrar bakteriebildning.
IDUN Minerals — lite renare helt enkelt.

Vad som finns i våra produkter

ZINK
Zinkoxid verkar lugnande mot irriterad hy, såsom rosacea eller acne. Reflekterar UVA- och UVB-strålning och ger solskydd (SPF) i våra produkter.

TITANIUM
Titandioxid är ett vitt mineralpulver som ger solskydd (SPF) och är pigmentgivande.

MICA
Mica är en mineral som används för att ge en jämn och lystergivande hy.

LINGONFRÖOLJA
Lingonfröolja återfuktar, skyddar och ger en naturlig lyster.

HJORTRONOLJA
Hjortronolja vårdar och är mjukgörande.

VITAMIN E
Vitamin E (även kallat tocopherol) är en antioxidant som har en skyddande effekt från fria radikaler.

KAOLIN
Kaolin är ett lermineral som absorberar fett och har en mattande effekt.

JÄRN
Järnoxid finns i gula, röda och svarta pigment som blandas i olika koncentrationer för att ge olika nyanser på produkter

TAKLON
Taklon är av finaste syntet vars fördelar är att det är både bionedbrytbart och allergivänligt. Det är även ett djurvänligt och veganskt alternativ istället för en djurhårsborste.

Vad som inte finns i våra produkter

NICKEL
Nickel är allergiframkallande om man, under en längre tid, utsätts för nickel och kan hålla i sig livet ut. Nickelallergi gör att man får utslag eller eksem och den vanligaste sminkprodukten som innehåller mest nickel är mascara.

KROM
Även krom gör att man får utslag eller drabbas av eksem.

TALK
Talk används i smink för att absorbera olja och fukt. Men talk har även en effekt av att lägga sig i fina linjer och skapa en illusion av större rynkor.

CYKLISKA SILIKONER
Cykliska silikoner finns ofta i smink och hud- och hårvårdsprodukter. Det finns en misstanke om att för höga halter av cykliska silikoner kan påverka lever och andningsorgan negativt.

PARFYM
Parfym i smink är enbart till för att produkterna ska få en specifik doft, däremot innehåller majoriteten parfymer allergiframkallande ämnen som kan leda till allergiska eksem. Dessutom kan parfym förvärra astma.

BISMUTH
Bismuth är ett pigment som ger en skimrande och glansig effekt på huden, däremot kan det framkalla klåda på huden hos känsliga personer när huden utsätts för värme, såsom vid träning och mycket sol.

PARABENER
Parabener är ett mycket omdiskuterat konserveringsämne som dödar tillväxten av bakterier. Däremot visar studier att det kan bidra till hormonstörande effekter.

PFAS
Högflourerade ämnen, PFAS, är svåra för naturen att bryta ned. Dessutom har PFAS negativa effekter på reproduktion, immunsystem, lever samt misstänks vara cancerframkallande

PHMB
Misstänkt cancerframkallande konserveringsmedel.

MICROPLASTIC
Mikroplaster är ett samlingsnamn för plastpartiklar som är mindre än 5 millimeter och misstänkts vara skadliga för den marina miljön.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få det senaste från oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden samt se nyheter först av alla!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och 20% rabatt på ett köp.