Instagram Facebook Youtube Linkedin

AGNETA SJÖDIN x IDUN MINERALS

I ett nära samarbete med Agneta Sjödin har IDUN Minerals utvecklat en exklusiv hudvårdsserie som gemensamt återfuktar, vårdar och stärker huden samt minimerar ålderstecken.

Hudvårdsserien är inspirerad av Agnetas egna hudvårdsrutin och är en personlig inbjudan till att ta hand om dig själv lite extra.

Multi Balm All-In-One Day & Night Cream 50ml

”Balans – Jag väljer att stråla”

Multifunktionell hudkräm med en underbar rik konsistens som kan användas på både ansiktet och kroppen. Ger intensiv återfuktning med hjälp av raps- och havreolja samt hyaluronsyra. Krämen är även berikad med niacinamid, sheasmör, stamcelllsextrakt från äpple och äppelsyra.

Multi Balm All-In-One Day & Night Cream hjälper att stärka hudbarriären, förnya huden och ge en effekt av fördröjt åldrande. Använd som dag- och nattkräm för att framhäva ditt naturliga lyster och få din hy att stråla.

LÄS MER HÄR

2-in-1 Serum & Face Gel 50ml

”Harmoni – Jag vågar drömma”

Djupverkande fuktserum som förser din hy med riklig återfuktning, kraftfulla antioxidanter och närande oljor. Serumet hämtar styrka från havet och är berikat med naturlig algextrakt som innehåller viktiga aminosyror och B-vitaminer. En nyckelingrediens som hjälper till att minimera ålderstecken som rynkor, pigmenteringar och ojämn hudton.

2-in-1 Serum & Face Gel känns behaglig mot huden samt lämnar din hy mjuk och len med hjälp av raps- och havreolja.

LÄS MER HÄR

Rich Body Cream 200ml

”Energi – Jag älskar mig själv”

Fuktgivande och mjukgörande hudkräm som omfamnar kroppen med flertalet oljor, sheasmör och Vitamin E. Exemplarisk för känslig och torr hud som behöver extra fukt. Innehåller även äppelsyra och stamcellsextrakt från äpple som avlägsnar döda hudceller och stimulerar bildandet av nya hudceller.

En lyxig hudkräm som känns behaglig mot huden, sjunker in snabbt och ger långvarig återfuktning på djupet. Rich Body Cream omsveper din hud med en lätt blommig doft av citrus, mysk och trä som fyller både kropp och själ med energi.

LÄS MER HÄR

”Mår vi bra inombords så syns det på utsidan. Och tar vi hand om vårt yttre kan det stärka oss själsligt.”

AGNETA OM SAMARBETET

Hur har samarbetsprocessen sett ut?
Vi har samarbetat tätt kring dessa produkter i över ett år med allt ifrån konceptet, vilken sorts av produkter vi vill ta fram och sedan en gedigen testningsprocess av olika formuleringar.

Produkterna ska både godkännas av mig, IDUN Minerals team av produktutvecklare men också av dermatologer och producenten av cremerna. Det görs bland annat prover på att de inte ger några reaktioner och stabiliseringstester i fabrik så att produkterna inte förändras över tid osv. Det har både varit utmanande, lärorikt och otroligt roligt.

 

Vad var det svåraste med att ta utveckla serien?
Den största utmaningen var att hitta den bästa formuleringen med rätt konsistens, egenskaper och innehåll.

 

Serien är inspirerad av havet, varför då?
Jag älskar havet och har alltid varit både fascinerad och förälskad i hav och vatten. Därför var det så roligt att jag fick möjligheten att skapa dessa produkter tillsammans med IDUN Minerals och låta designen vara inspirerad av mötet mellan hav och land.

 

Hur ser du på din egen hudvårdsrutin och hur landade ni i att producera dessa produkter?
Jag gillar när hudvård är snabbt, enkelt och effektivt. Eftersom jag ofta är på resande fot i mitt arbete så föredrar jag multifunktionella produkter som ger mig allt i ett eller har flera användningsområden. Därför är även ansiktsprodukterna i serien 2-in-1 serum och ett fetare multi balm vilket passar mig perfekt.

 

Har du någon speciell hudvårdsritual?
Mina hudvårdsrutiner handlar om noga rengöring och en riktigt bra, näringsrik, vårdande, återfuktande och skyddande kräm. Det är så jag vill ha det. Det tar inte alltför lång tid men jag vet ändå att det blir bra.

 

Varför har man valt att lägga till meditationsord och citat på produkterna? Vad betyder dessa för dig och i vilket syfte? 
För att jag tyckte att det var vackert och positivt. Det känns viktigt att sprida det vackra ordet. Att så ett frö hos användaren att ge sig själv lite extra omvård och kärlek  – både till kropp och själ.

 

Har du en favoritprodukt av dessa tre? 
Svårt. Jag tycker ju väldigt mycket om alla tre. Fast på vintern använder jag mer av den feta krämen, den andra ansiktskrämen när det blir varmare ute. Ibland använder jag dem tillsammans, för en extra boost. Men jag har svårt att välja bra en.

Hållbar skönhet

Under samarbetet har det funnits ett starkt hållbarhetstänk, där både innehållet och förpackningarna tillverkas i Sverige.

Hudvårdsserien är helt återvinningsbar, då tuberna är gjorda av restprodukter från sockerrörsbaserad etanolproduktion. Både tuben och locket kan därför återvinnas som plastförpackning. Dessutom är hudvårdsserien 100% vegansk och dermatologiskt testad. 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få det senaste från oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden samt se nyheter först av alla!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och 20% rabatt på ett köp.