HÅLLBAR SKÖNHET


Hos oss på IDUN Minerals är vårt motto enkelt: ”Simply Pure and Clean”. För oss ska effektiv skönhet inte belasta naturen och vår planet. Vi vill erbjuda ren och effektiv skönhet som har en så liten påverkan på miljön som möjligt. Vi ser detta som ett långsiktigt arbete som ska genomsyra alla delar av organisationen.

I takt med att IDUN Minerals växer internationellt, ökar vårt ansvar för den hållbara utvecklingen i samhället. Denna hållbara utveckling inkluderar tre områden; det sociala, ekonomiska och miljömässiga. Med detta som grund arbetar vi med att utveckla all vår skönhet med miljö och inkludering som utgångspunkt, parallellt med att förbättra resurseffektiviteten.  Vi ska ha god lönsamheten samt säkerställa en hållbar värdekedja och på så sätt fortsätta vara en aktör för hållbar skönhet.

Vår identitet har alltid varit starkt kopplat till rena och skonsamma ingredienser vilket ligger i IDUN:s DNA. Vi arbetar ständigt med att hålla oss uppdaterade kring ingredienser som kan vara potentiellt skadliga för miljö eller människa och utesluter snabbt dessa från vårt sortiment. Dessutom så är vår skonsamma makeup, hudvård och hårvård inte bara till för att ge skönhet utan även till hjälp för personer med olika hudåkommor såsom rosacea, acne, brännskador och vitiligo. Vi vill inte vara en aktör som endast lyfter skönhetsidealet utan vi anser att alla är vackra oavsett smink.

För att göra hållbarhetsarbetet tydligare har vi delat in det i tre fokusområden som innefattar de främsta hållbarhetsaspekterna: Personer, Produkter och Planeten.

 

 

Drift & produktion Wikinggruppen