Instagram Facebook Youtube Linkedin

HÅLLBAR SKÖNHET

”Vår vision är att vara ett skönhetsalternativ som förbättrar för människa, djur och natur. Vi har en ambition att minimera vår miljöpåverkan för en fortsatt hållbar utveckling för samhälle och miljö”

IDUN Minerals motto är: ”Lite renare helt enkelt”. För oss ska effektiv skönhet inte belasta naturen och vår planet. Vårt mål och våra produkter ska erbjuda en ren och effektiv skönhet med en så liten påverkan på miljön som möjligt.

I takt med att IDUN Minerals växer internationellt, ökar också vårt ansvar för den hållbara utvecklingen av samhället på både lokal och global nivå. Vi ser detta som ett långsiktigt arbete som ska genomsyra alla delar av organisationen. Vi ska ha en god lönsamhet i bolaget samtidigt som vi säkerställer en tydlig hållbar värdekedja. På så sätt fortsätter vi att vara en aktör för hållbar skönhet. Med detta som grund arbetar vi kontinuerligt med att utvärdera, utveckla och förbättra alla våra produkter.

VAD VI GÖR OCH VAD VI VILL UPPNÅ

NÄRMAST DIN HUD. TILLVERKAT NÄRA.
100 % av våra produktformuleringar är tillverkade I Europa.
68 % av våra produktförpackningar är tillverkade i Europa, vårt mål är att 100% ska vara tillverkade i Europa till år 2025.
100 % av vår nya hudvård är tillverkad i Sverige.
Alla våra förpackningar ska vara återvinningsbara eller av återvunnet material till 2025

MER SKÖNHET. MINDRE FÖRPACKNING.

75% av våra förpackningar är återvinningsbara. Vårt mål är att 85 % av förpackningarna ska vara återvinningsbara till år 2021.
Vi har minskat förpackningsmängden med upp till 87 % för den nya hudvården, vilket är en minskning av material med 4500 kg per år.

EN LOOK VÄRD ATT ÅTERVINNA.
75 % av våra förpackningsmaterial är återvinningsbara.

SKÖNHET ÄR SKÖNARE UTAN ALLERGI.
Våra produkter är fria från PFAS , mikroplaster och andra potentiella allergiframkallande ingredienser såsom parfym, vismut, nickel och krom.
*Polyeten

HÅLLBARHET SOM HÅLLER HELA DAGEN.
Nu är våra mascaror 50 % lättare för mindre klimatavtryck.

VAD HAR DU I SMINKSKÅPET?
Till 2021 ska vi kunna spåra alla våra förpackningar från början till slut.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få det senaste från oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden samt se nyheter först av alla!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och 20% rabatt på ett köp.