Frågor & Svar

Här hittar du en hel del vanliga frågor som brukar komma in till oss på huvudkontoret.

För att få reda på ingredienslista kika in ”beskrivning” och ”ingredienser” inne på respektive produkt, finns tillgänglig för alla IDUN Minerals produkter.

Om det fortfarande är någonting du vill ha hjälp med är du mer än välkommen att mejla oss på [email protected].


Varifrån kommer IDUN Minerals?

Svar:

IDUN Minerals är en svensk skönhetsserie framtagen i Stockholm. IDUN Minerals lanserades i april 2011 på den svenska marknaden.

Vad särskiljer mineralsmink från annan makeup?

Svar:

Mineralprodukter har helande och lugnande egenskaper och passar särskilt bra för personer med känslig hy. Mineralerna ger dessutom ett naturligt skydd mot solen. Högrenad mineralmakeup innehåller generellt sett inga allergiframkallande eller irriterande ämnen.

Vad betyder det att IDUN Minerals basprodukter enbart innehåller 100% högrenade mineraler?

Svar:

Det betyder att produkterna har renats från oönskat innehåll så som mikroorganismer, krom och nickel. Produkterna innehåller heller inga tillsatsämnen såsom syntetiska färgämnen, parfym, talk, konserveringsmedel (t.ex. parabener) eller utfyllnadsmedel (t.ex. bismuth). Genom att använda högrenade mineraler låter IDUN Minerals huden andas, porerna täpps inte igen och risken för irritation minskar. Detta gör att IDUN Minerals kan användas även av de med mycket känslig hy eller tendens till problem- och/eller allergibenägen hud.

Vad innehåller IDUN Minerals?

Svar:

IDUN Minerals basprodukter består av 100% högrenade mineraler, bland annat:

  • Mica (för ojämnheter)
  • Järnoxid (ger färg och benämns som CI nummer (colour index))
  • Zinkoxid (motverkar bakterier och innehåller UV-skydd)
  • Titaniumdioxid (mineralpulver som ger solskydd (SPF) och är pigmentgivande)

IDUN Minerals produkter innehåller inte ämnet bismuth oxichloride.
Under varje produkt här på hemsidan kan man ta del av respektive produkts ingrediensförteckning.

Varför har bismuth en negativ effekt på huden?

Svar:

Bismuth kan irritera och orsaka klåda när ansiktet blir varmt. Det är ett problem för många, särskilt de med känslig hy eller tendens till problemhy. Att man måste ”buffa” in pudret i porerna för att få det att sitta kan även det medföra irritation.

Varför använder ni konserveringsmedel i era produkter?

Svar:

I vissa produkter, exempelvis mascara, har vi valt att använda konserveringsmedel, för att förhindra bakterietillväxt. Vi har dock varit mycket noga med att välja konserveringsmedel som inte är allergiframkallande och som passar känsliga ögon. Det finns inga parabener i IDUN Minerals produkter.

Var säljs IDUN Minerals?

Svar:

IDUN Minerals säljs för närvarande på utvalda apotek inom apotekskedjorna Apoteket AB, Apotek Hjärtat och Kronans droghandel.
Man kan även köpa IDUN Minerals på följande webbutiker Eleven.seLyko.se och Apotea.se.
Det går även självklart att beställa våra produkter i vår egen webbshop.
IDUN Minerals finns även på utvalda apotek i Finland, Danmark, Norge och Italien. För att komma till våra återförsäljare klicka här!

Finns det möjlighet att få prover på IDUNs makeup?

Svar:

På närmsta IDUN Apotek har du möjlighet att testa IDUNS Minerals produkter. Vi har tyvärr ingen möjlighet att skicka prover per post eller dylikt.

Är mineralsmink bra för huden?

Svar:

Ren mineralmakeup, utan några onödiga tillsatser, har en lugnande effekt på huden. IDUN Minerals produkter täpper inte till porer utan låter huden andas.

Den milda formulan har en lugnande effekt på huden och ett naturligt solskydd som hjälper till att förhindra hudens åldrande. Produkterna bromsar uppkomsten av fina linjer, pigmentfläckar och andra synliga ålderstecken i huden. IDUN Minerals fungerar bra även på personer med känslig hud.

Är produkterna allergitestade?

Svar:

Forskaren och apotekaren Docent Marie Lodén som har varit med och tagit fram IDUN Minerals har säkerställt samtliga ingredienser i IDUN Minerals produkter. Genom en högrening av mineralerna reduceras bl.a. nickel och krom för att lämpa sig ännu bättre för allergiker och personer med känslig hud. IDUN Minerals produkter är specifikt testade på personer med dokumenterad nickelallergi, och resultaten visar att nickelallergiker kan använda IDUN Minerals utan problem!

Innehåller IDUN Minerals produkter nanopartiklar?

Svar:

Nej!

Är produkterna djurtestade?

Svar:

Nej, IDUN Minerals produkter är inte djurtestade. IDUN Minerals borstar består dessutom av taklonborst (syntetiskt material) och alltså inte av naturborst.

Innehåller IDUN Minerals läppglans och läppstift animaliska fetter och oljor?

Svar:

Självklart innehåller inte IDUN Minerals läppglans eller läppstift animaliska fetter och oljor. De fetter och oljor som används är vegetabiliska eller syntetiskt framställda.

Drift & produktion Wikinggruppen