Instagram Facebook Youtube Linkedin

Skydda din hud framför datorskärmen

IDUN Minerals Solstråle skyddar och tar hand om din hud både under årets mörkare och kallare månader (huden behöver solskydd även då) samt ger dig skydd från datorskärmens ljus. Perfekt att använda nu vid alla videomöten och digitala klassrum!

Oavsett hudtyp eller hudtillstånd är en ansiktskräm med UV-skydd ett av det absolut bästa skönhetstipset för en vacker och välmående hy. Ett vanligt missförstånd är att du endast behöver skydda dig mot UV-strålar vid vistelse utomhus under de varma sommarmånaderna, något som är långt ifrån sanningen, då du även utsätts av uv strålning under de kallare årstiderna. Dessutom bryts huden ner av infraröd strålning och HEV-ljus( high energy visible light) som du dagligen kommer i kontakt med från din dator och mobil. Något som är speciellt viktigt att tänka på för att undvika cellförstörelse i huden.

Varför behövs solskydd?

Huden får utstå en hel del yttre stress, inte minst när det kommer till solens strålar. UVA, UVB och UVC är de tre olika grupperna som strålningen kan delas in i. UVC-strålningen hämmas av atmosfären och når inte ner till oss, men det gör däremot UVA och UVB. UVA-strålning tränger in djupare i huden än vad UVB-strålning gör, men båda kan få huden att åldras i förtid och ge olika typer av hudproblem som hyperpegmintering, ojämn hudton, torr och skadad hy som saknar elasticitet samt uppkomsten av rynkor. För mycket UVA-strålning kan även bryta ner D-vitaminet i huden. D-vitamin är betydande för att huden ska kunna reparera sig själv och för att minska inflammation. Huden är beroende av solen för att kunna omvandla UV-strålarna till D- vitamin, så det är viktigt att inte vistas utan skydd för länge. För att fylla upp dagsbehovet av D- vitamin under sommaren behövs endast 15-30 minuter. Att utsätta en oskyddad hud för längre tid kan istället leda till mer skada än nytta. Det kan starta en process som istället bryter ner hudceller och bindväv. Ett vanligt tecken på att du vistas för länge utan skydd är att din hy blivit torr. I samband med torrheten kan det skapas fina linjer som tillslut kan utvecklas till rynkor om du inte tar hjälp av effektiva hudvårdsprodukter.

Solskydd är lika viktigt under vintern

UV-strålar existerar oavsett om det är en klarblå himmel med strålande sol eller inte. Även om solen inte lyser lika starkt på vintern utsätts din hud ändå för UV-strålning. Speciellt när det är en solig dag med snö, då solens strålar reflekteras mer. Om du har mycket ljus, fräknig och känslig hy är det speciellt viktigt att använda solskydd året om.

Varför solskydd egentligen bör ses som ett UV-skydd för mer än bara solens strålar

Det är inte bara solens strålar som skadar huden, strålningen från din dator och din mobilskärm påverkar också hudens tillstånd. Infraröd strålning kommer från solen, men även från datorer och mobiler. I kombination med UVB-strålning kan det skada din hud. Dessutom utger datorer och mobiler HEV-ljus som också kallas för blått ljus. HEV-ljus kommer också från solen, precis som UVA samt UVB-strålning och är minst lika skadligt som UV-strålar. Det blåa ljuset tränger sig till och med djupare in i huden än UV-strålar, vilket kan orsaka skador som leder till rynkor, ojämn hudtextur och pigmenteringar. Problematiken är att vi inte får solsveda eller en bränd hud som indikerar på att vi utsätts för länge av strålningen, därför är det svårare att veta hur stor skada det gör. Ljuset bryter ner kollagenet i huden och saktar ner cellförnyelseprocessen.

IDUN Minerals Solstråle, en skyddande ansiktskräm med SPF25 och 3% niacinamid

IDUN Minerals Solstråle är en berikande ansiktskräm med niacinamid (vitamin B3) och som skyddar huden från UVA, UVB, infraröd strålning och HEV-ljus. Denna All-in-one Face Cream har ett skydd på SPF25 samtidigt som den fungerar som en näringsgivande dagkräm. En perfekt multi-use produkt som du kan använda oavsett årstid och aktivitet, med eller utan make-up. Med sin milda formula passar den alla hudtyper, även den allra känsligaste huden då den är helt fri från parfym. IDUN Minerals Solstråle fungerar utifrån 3 olika områden:

  • PRIMES: Använd krämen som primer för en jämnare hy som får makeup att sitta bättre.
  • PROTECTS: SPF25 skyddar hyn från skadlig UVA- och UVB-strålning samt infraröd strålning och HEV-ljus. Applicera rikligt före exponering av sol eller framför datorn och mobilen. Använd regelbundet för att bibehålla skyddet.
  • PREVENTS: Hög halt av antioxidanter som förbättrar hudens elasticitet samtidigt som UV-skyddet motverkar att huden åldras. Krämen är berikad med 3 % niacinamid (vitamin B3) som stärker hudbarriären, jämnar ut hudtonen och minskar både porer samt fina linjers synlighet.

IDUN Minerals ansiktskräm SOLSTRÅLE stärker hudens naturliga skyddsbarriär och förebygger skador från UV-strålning som är en av de vanligaste orsakerna till hudproblem. Vår All-in-one ansiktskräm har en mycket lätt, snabbabsorberande formula som är helt vegansk. Ett perfekt val för dig som vill ge det bästa för din hud och undvika att huden åldras i förtid.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få det senaste från oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden samt se nyheter först av alla!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och 20% rabatt på ett köp.