Instagram Facebook Youtube Linkedin

Nya återvinningsbara flaskor för IDUN Minerals hårvårdsprodukter

Är du också redo för en förändring mot det bättre? Nu lanserar vi helt nya återvunna flaskor till våra hårvårdsprodukter för att hjälpa dig minska ditt klimatavtryck. Vi vill underlätta för dig att göra mer hållbara och miljösmarta val, något som vi vet kan vara en utmaning när det kommer till skönhetsprodukter. Att tänka hållbart i alla steg är en stark huvudfråga som ligger nära hjärtat hos oss på IDUN Minerals. Det vill vi även ska synas i våra förpackningar så att du kan känna dig trygg med att du får det bästa för både dig och miljön. Som en del av vårt hållbarhetsarbete tillsammans med att vi firar 10 år inom skönhetsbranschen, ändrar vi därför både förpackning och design på våra hårvårdsprodukter. Detta för att förpackningen också ska spegla det rena innehållet som finns inuti flaskorna.

En ny look, värd att återvinna

De nya flaskorna är tillverkade i materialet HDPE (High Density Polyeten) som är en helt återvinningsbar plast. Tillsammans med flaskans jordnära gröna design kan de enkelt upptäckas i återvinningsanläggningarna så att de gamla flaskorna kan användas till nya. Dessutom har vi ändrat korken till en mindre storlek för att använda mindre plast. Det har därför inte tillförts någon ny fossilplast till kretsloppet utan produktionen tar tillvara på redan befintlig plast.

Ta hand om ditt hår och vår miljö samtidigt

Våra nya flaskor återspeglar vårt engagemang för att helt enkelt tillhandahålla de mest rena produkterna på marknaden. Vi kommer fortfarande att göra våra hårvårdsprodukter till samma höga kvalitet som tidigare. Vår Repair & Care shampoo samt Volume & Care shampoo har dessutom fått en ny förbättrad formula. De är självklart fortfarande lika omtänksamma och skonsamma för dig med känslig hårbotten. Alla hårvårdsprodukter från IDUN Minerals är sulfatfria, parabenfria och silikonfria.

I vår hårvård ingår:

 

  • Repair & Care shampoo: ett extra vårdande schampo som reparerar, stärker och skyddar skadat hår. Med ett innehåll av solrosextrakt, vitamin E och B5 är den perfekt för dig som har en känslig och torr hårbotten.

 

  • Volume & Care shampoo: Berikat med provitamin B5, extrakt av stamceller från äpple och veganskt ärtprotein som vårdar och mjukgör ditt hår. Ger en vacker effekt av ett fylligare och mer voluminöst hår.

 

  • Balance & Care schampo: Ett intensivt djuprengörande schampo som balanserar upp och motverkar både en fet och torr hårbotten. Innehåller AHA-syra, extrakt från äpple och vitamin B5 som berikar ditt hår och din hårbotten med näring.

 

  • Repair & Care Balsam: Mjukgörande och näringsrikt balsam med innehåll av vårdande betain, solrosextrakt, vitamin B5 och E samt extrakt av stamceller från äpple.

 

  • Volume & Care Balsam: Balsam som ger volym till håret och som vårdar, mjukgör och återfuktar extra tunt hår utan att tynga ner det. Med näringsrikt innehåll av bland annat vegansk ärtprotein och vitamin B5.

 

  • Leave in treatment scalp & hair: Leave in spray som ger intensiv fukt till hår och hårbotten samt motverkar en torr och irriterad hårbotten. Innehåller vårdande ingredienser som sheaolja, vitamin B och E, AHA-syra, ärtprotein och extrakt av äppelstamceller.

 

  • Deep Moisture Hair Mask: Säg hejdå till skadat hår och kluvna toppar. En djupgående hårmask som letar sig in i hårstråna och stärker inifrån och ut med bland annat Provitamin B5, rapsolja och sheaolja.

 

  • Refreshing Dry Shampoo: Första torrschampot på marknaden som blivit Svanenmärkt. Håller ditt hår fräscht mellan tvättarna utan att skapa en vit hinna eller tynga ner håret. Speciellt bra torrschampo för dig som har känslig och kliande hårbotten. Passar både ljust och mörkt hår.

 

Bli en del av framtidens hållbara skönhet

Vi kommer fasa in de nya återvunna gröna flaskorna medan vi säljer de svarta förpackningarna som är kvar, allt för att spara på jordens resurser och undvika onödigt slöseri. Innehållet i de svarta förpackning kommer fortfarande hålla samma höga kvalité som innan.

 

Att ta fram en ny design med nytt material som möter det vi står för har varit en upplysande resa. Det har berikat oss med ännu mer insikt i hur vi tänker på IDUN Minerals som ett hållbart skönhetsvarumärke. Det gör oss också mer förberedda för spännande tillägg i framtiden där vi når nya höjder inom vårt hållbarhetsarbete. Har du några frågor angående de nya förpackningarna eller innehållet, tveka inte med att höra av dig! Tack för att du gör den här resan tillsammans med oss.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få det senaste från oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden samt se nyheter först av alla!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och 20% rabatt på ett köp.