Instagram Facebook Youtube Linkedin

Hitta rätt foundation för din hudtyp med IDUN Minerals Foundationguide

Att hitta den bästa foundationen utifrån din hudtyp, nyans, önskad täckning och resultat kan vara en utmaning. IDUN Minerals har tre olika foundations, två i flytande formula och en puderfoundation. Det finns även en dagkräm med färg som ger en färgkorrigerande och utjämnande effekt samtidigt som den återfuktar. Alla har sitt unika resultat, gemensamt är de däremot helt fria från parfym, talk, parabener, microplaster, cykliska silikoner och bismuth. De är även 100% högrenade från nickel och krom, vilket gör att de lämpar sig för den allra känsligaste hyn. Här nedan får du mer information om varje produkt för att lättare hitta din nya favorit för just din hudtyp.

Puderfoundation för alla hudtyper

Oavsett hudtyp lämpar sig IDUN Minerals puderfoundation bra för dig som söker en mild formula. Om du har känslig, obalanserad eller aknebenägen hy kommer du att gilla denna puderfoundation eftersom den låter huden andas. Den passar även väldigt bra för dig som har rosacea och irriterad hy. Innehållet påminner om ett löspuder i sin konsistens och består av endast fyra ingredienser från naturliga mineraler. Mineralerna ger även ett naturligt solskydd med SPF15. Vår puderfoundation är också en av de få makeup produkterna som är rekommenderat av Asthma Associasion Nordic.

Antibakteriell effekt med zinkoxid

IDUN Minerals puderfoundation vårdar och skyddar din hy under användning då den endast består av 100% högrenade mineraler. Har du en fet, aknebenägen eller blandhy lämpar den sig speciellt bra för dig, då innehållet av zinkoxid ger den en antibakteriell effekt på huden. Dessutom är den helt fri från talk, vilket låter huden få andas hela dagen. Med puderfoundation får du ett vackert resultat utan att huden blir glansig eller känns flottig. Den är helt oljefri och upplevs därför behaglig och lätt på huden vid applicering.

En nyans för alla med 18 olika toner

Om du vill ha valmöjligheten att själv välja täckningsgrad på din foundation är en puderfoundation perfekt. Applicera ett tunt lager för en lättare täckning och bygg på med fler lager för en mer täckande finish. De naturligt rika färgpigmenten i vår puderfoundation skapar en jämn nyans som sömnlöst smälter in i din hud. Resultatet blir en mjuk hy med en vacker finish full av lyster som håller hela dagen. Applicera med hjälp av vår anpassade kabukiborste för bästa resultat, en sminkborste gjord av det syntetiska materialet taklon. IDUN Minerals puderfoundation finns i 18 olika nyanser för både en ljusare och mörkare hudton.

Flytande foundation med lättare täckning

IDUN Minerals flytande foundation Norrsken är speciellt bra för dig med torr hy, men passar alla hudtyper som vill uppnå en lättare täckning. Formulan har en viktlös känsla och blandar sig sömnlöst in i hyn till ett jämnt resultat utan att lägga sig i några fina linjer. Den ger dig ett naturligt lyster som håller hela dagen.

Kraftfulla antioxidanter med återfuktande lingonfröolja

Norrsken omfamnar din hud med antioxidanten vitamin E tillsammans med nordisk lingonfröolja. Båda viktiga ingredienser som ger återfuktning, skydd och ett vackert glow. För bästa resultat, applicera Norrsken med IDUN Minerals Liquid foundation brush. En vinklad borste som arbetar in produkten bättre. Norrsken finns i 18 olika nyanser som passar både en ljusare och mörkare hudton.

En täckande effekt med flytande foundation Nordic Veil

Flytande foundation Nordic Veil är speciellt bra för dig med oljig hy, men fungerar för alla hudtyper som vill uppnå en mer täckande effekt. Nordic Veil är en mineralfoundation som ger full täckning utan att täppa till porerna eller torka ut huden. Du får en matt finish med ett långvarigt resultat. Formulan är berikad med mineraler som skyddar huden samtidigt som det bidrar till en mer slät och jämn hud.

Berikad med Vitamin E och äppelfröolja

Med sitt höga innehåll av mineralpigment får huden en härlig dos av antioxidanten vitamin E samt äppelfröolja som återfuktar, skyddar och ger ett uppfriskande lyster. För att uppnå bästa resultat rekommenderar vi att applicera Nordic Veil med IDUN Minerals Liquid foundation brush eller en makeup sponge. Ett tips är att fukta svampen innan applicering. Nordic Veil hittar du i 9 olika nyanser i både ljusa och mörka toner.

Dagkräm med färg som ger en väldigt lätt täckning

IDUN Minerals Len är en färgad dagkräm som passar alla hudtyper. Den är perfekt för dig som inte vill använda foundation, men som önskar en mycket lätt täckning. Len är rikligt återfuktande och ger ett naturligt färgkorrigerande resultat i samband med alla de berikande egenskaperna som en vanlig dagkräm har.

Intensivt vårdande ingredienser

IDUN Minerals färgade dagkräm är helt vegansk och framtagen med hjälp av skyddande antioxidanter, högrenade mineraler och fuktgivande oljor. Inte nog med att formulan är otroligt skonsam för din hud, så hjälper den även att lugna en irriterad och inflammerad hud. Med vitamin C, E, glycerin och PCA fyller du huden med en riktig närings- och fuktboost. Oljor från raps, shea och oliv ger en naturlig lyster och jämnar ut hudtonen.

6 olika nyanser

Denna färgade dagkräm kommer i 6 olika nyanser, både för en ljusare och mörkare hudton. Krämen blandar sig sömnlöst in i din hy och lägger sig inte som ett extra lager på huden, därför får du ett långvarigt resultat med både fukt och färg.

Foundationguide för rätt nyans

Att hitta den perfekta nyansen som matchar din hudton kan vara svårt, därför vill vi hjälpa dig med vår enkla foundationguide. Här kommer lite tips som är bra när du vill ha en foundation som smälter in i din hudton.

1. Vilket resultat vill du uppnå?

Innan du börjar kolla nyanser på foundation, tänk först efter vilket resultat du vill uppnå. Vill du ha en heltäckande eller mer lättäckande foundation? En formula som ger en matt finish eller en med mer glow? Samt om du föredrar någon speciell formula, flytande eller puderfoundation? Valet är ditt.

2. Testa olika nyanser i ansiktet

När du ska hitta rätt nyans som passar just din hudton är det bra att testa direkt i ansiktet. Vi rekommenderar att ta ut minst tre nyanser för att se vilken som flyter in bäst i din hudton. Applicering därefter dem bredvid varandra på käkbenet. Det absolut bästa är att testa foundation i hela ansiktet för att få en helhetsuppfattning. Undvik dock händer och armar som kan ge en missvisande uppfattning. Om du knappt ser att du applicerat något så är det ett gott tecken. Det betyder att nyansen smälter in i huden och är rätt för dig.

3. Undvik mörkare nyanser än din hudton

Att välja en mörkare nyans än din hudton kan göra att du inte får ett jämnt resultat. Det blir svårare att få till en naturlig finish, då det kan bli en nyansskillnad mot halsen.

4. Nyanserna skiftar beroende på säsong

Din hudton ändras beroende på vilken årstid det är, därför är det viktigt att ha en som är lite ljusare och en som är lite mörkare. Då kan du även blanda dem med varandra för att uppnå en skräddarsydd nyans för just din hudton.

5. Återfukta alltid först för bästa resultat

Att förse huden med en återfuktande dagkräm innan du applicerar foundation gör att du får en mer hållbar bas. En bra dagkräm följt av en primer gör att din foundation uppnår ett jämnare och mer långvarigt resultat.

KOSTNADSFRI PERSONLIG DIGITAL KONSULTATION

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få det senaste från oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden samt se nyheter först av alla!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och 20% rabatt på ett köp.