Instagram Facebook Youtube Linkedin

Agneta Sjödin x IDUN Minerals

Med en gemensam värdegrund om en hållbar framtid har IDUN Minerals valt att ingå ett långsiktigt samarbete med TV-profilen och författaren Agneta Sjödin.
Gemensamma krafter ger möjligheten till att sprida en medvetenhet kring produktion och innehåll av kosmetik och hur du som privatperson gör bra val både för dig själv och miljön.

Sedan starten 2011 har IDUN Minerals arbetat efter ledorden ”Lite renare helt enkelt” vilket återspeglar ingredienserna i produkterna både inom makeup, hårvård och hudvård. Självklart ska utsidan även spegla innehållet och därför fördjupas arbetet med att förbättra alla delar i produktionskedjan, för en vackrare värld och en mer hållbar framtid. IDUN Minerals granskar successivt alla sina transporter, förpackningar och innehåll för att finna ännu bättre alternativ. Detta arbete kommer att fördjupas under 2020 då många produkter kommer att ha en utpräglat mer hållbar profil.

– Ett samarbete med Agneta Sjödin kändes helt naturligt med tanke på hennes stora intresse för miljö, natur och en hållbar livsstil. Vi och hela skönhetsbranschen står inför en massiv utmaning där omställningen måste börja idag. Agneta delar dessa grundläggande och positiva värderingar, säger Göran Agardh, VD och grundare av IDUN Minerals.

Agneta Sjödin värdesätter hållbar skönhet

Vad är hållbar skönhet för dig?

– Hållbar skönhet handlar för mig om medvetenhet och att det finns ett tänk hela vägen från innehåll till produktion och transport. Eftersom jag har ett medvetenhetstänk kring allt jag gör, som vad jag äter, hur jag tränar och mediterar, så vill jag också veta vad jag har närmast huden och att det är tillverkat lokalt.

Hur ser din skönhetsrutin ut?

– Jag gillar det enkla! Jag vill ha en kräm där jag kan få ”allt i ett” – en creme som återfuktar, ger lyster och som kan bäras dag som natt. Jag reser mycket, därför vill jag ha lätt packning och efterfrågar därför mer skönhet och mindre förpackning helt enkelt.

Hur kommer det sig att du vill samarbeta med IDUN Minerals?

– IDUN Minerals är ett medvetet företag, de har ett hjärta, vill kundens bästa och hänger med i tiden med deras tänk kring hållbarhet. Jag gillar också kopplingen mellan IDUN och den nordiska mytologin som ligger mig varmt om hjärtat.

Vad är det du gillar med IDUN Minerals produkter?

– Med deras produkter får jag mycket kvalitet för pengarna. Hudvårdsprodukterna är bra ur flera perspektiv. De ger huden lyster, fukt och dessutom känns det bra inifrån att välja ett hållbart alternativ.

AGNETA SJÖDIN
Gör: Programledare och författare
Ålder: 52
Bor: Nacka, Stockholm
Aktuell med: Samarbete med IDUN Minerals

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få det senaste från oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden samt se nyheter först av alla!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och 20% rabatt på ett köp.