PROBLEMHY - ACNE & ROSACEA

Rosacea och acne är två hudsjukdomar som innebär inflammatorisk hy med röda partier som är väldigt känslig. Vi har produkterna som hjälper dig att täcka över de röda partierna samtidigt som man låter huden andas.

Rosacea är en inflammatoriskt hudsjukdom som drabbar ca 10% av befolkningen, och främst kvinnor. Hudförändringarna sker oftast på hakan, näsan, kinderna och i pannan. Huden blir då röd, irriterad och det kan uppstå rodnader, blåsor och förstorande talgkörtlar, varför det kan blandas ihop med acne. Acne är en godartad hudsjukdom som uppstår genom inflammation i talgkörtlarna, varpå huden kan bli varig.

Både vid rosacea och acne är huden röd och väldigt känslig varför det är viktigt att använda sig av rena, milda produkter som låter huden andas samtidigt som de är täckande och kan dölja dessa rodnader. Man bör använda sig av produkter som är speciellt framtagna för känslig hy, varför vår puderfoundation lämpar sig bra då det är den enda makeupprodukten som är godkänd av Astma- och Allergiförbundet. Vår puderfoundation består till 100% av renade mineraler, är täckande men täpper inte till porerna (då den inte innehåller vaxer), utan låter huden andas varför den är perfekt till känslig hy. Innehåller inte heller parfym eller konserveringsmedel, ämnen som vanligtvis kan orsaka torr hud vilket förvärrar talgprodukten och rosacean/acnen. Här kan ni läsa mer om vad makeupen innehåller.

Viktigt är också att alltid vara noga med att ta bort all makeup innan läggdags, och att rengöra ansiktet med skonsama rengöringsprodukter som inte torkar ut huden.

För att råda bot på röda partier har vi utvecklat en speciell concealer i puderform med grön ton, Idegran. Den gröna tonen neutraliserar röda partier och hjälper till att dölja rodnader, rosacea, acne och ytliga blodkärl. Om man vill arbeta bort röda partier som är större kan man blanda i Idegran i sin puderfoundation, vilket resulterar i ett neutralt och jämt resultat.

För bästa resultat, applicera pudret med IDUN Minerals Kabukiborste. Vår Kabuki är gjord av finaste syntet, taklon, som är allergivänlig och skonsam för dig som har känslig hy (såsom exempelvis acne eller rosacea).

För att finna just din nyans av foundation, klicka här.Drift & produktion Wikinggruppen